Contact Sitemap Home
Judetul Maramures, cu cultura si civilizatia sa specifica, si-a sculptat în lemn propria istorie. Este locul unde traditiile, costumul popular si arta sunt pastrate ca nicaieri în alta parte a României. Maramuresul este un imens muzeu în aer liber, iar viata de zi cu zi a satului maramuresean este o adevarata întoarcere în timp.

Judetul Maramures, Tara Tarilor, cum mai este cunoscut, cuprinde patru zone etnografice diferite: Tara Maramuresului (Maramuresul istoric), Tara Chioarului, Tara Lapusului si Tara Codrului. Frumusetea peisajului, specificul traditiilor culturale si etnografice dau Maramuresului acea nota aparte, rar intalnita in alte zone ale tarii.

Municipiul Baia Mare, resedinta judetului Maramures ofera turistilor sansa de a vizita o paleta larga de obiective turistice, reprezentand un excelent punct de plecare intr-o drumetie prin judetul Maramures. Una dintre caracteristicile orasului Baia Mare este imbinarea perfecta a monumentelor de arhitectura moderne cu cele medievale, oferind o pata de culoare orasului situat in depresiunea Baia Mare.
 
Baia Mare este deasemenea o zona cu multe partii de ski in jur la : Mogosa, Suior, Cavnic, Izvoare.